Uklanjaju se stupici s parkirališta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što je najavljeno, u Barbarigi je zapocelo uklanjanje parkirnih stupica, lanaca i ostalih zapreka koje su vlasnici apartmana svojevoljno postavili na gotovo sva parkirališna mjesta u tom naselju. Odlukom gradskog Odjela za komunalno uredenje u Vodnjanu stalni i povremeni stanovnici Barbarige imali su tri mjeseca vremena da sami uklone sporne zapreke, buduci da se i parkirališta smatraju javnom a ne privatnom površinom, te ju može bilo tko koristiti.

- Malo je takvih koji su sami uklonili te prepreke, tako da smo uklonili oko 200 željeznih stupica i 50-ak lanaca, za što je bila zadužena bravarija Kovacija iz Vodnjana, a akcija se nastavlja i dalje, dok sve ne uklonimo. Odavno smo poslali dopis Ministarstvu graditeljstva i zaštite okoliša o problemu samostalnog postavljanja željeznih ili betonskih nadstrešnica na tim istim parkirnim prostorima, ali još nismo dobili nikakav odgovor od njih, iako smatramo da bi se i one trebale ukloniti, rekao je Luciano Cukon, viši komunalni redar grada Vodnjana.

Buduci da se nikome od vlasnika apartmana ne može dokazati da su upravo oni postavljali stupice na parkirališta, akcija njihova uklanjanja ici ce na trošak Grada. No, ukoliko u buducnosti bilo tko od stanovnika bude uhvacen na djelu, sam ce snositi trošak ponovnog uklanjanja zapreka. Cukon je dodao da ce ustrajati u svojoj odluci da u "divlje naselje" Barbarigu uvedu red i najavio svakodnevne obilaske mjesta tijekom ljeta kada je situacija najgora.


Podijeli: Facebook Twiter