Uklanja se 30-ak borova u Ulici Stoja

Uklonit će se borovi u Ulici Stoja
Uklonit će se borovi u Ulici Stoja

Zbog rasta na škrtom i neprikladnom terenu alepski borovi koji su se nadvili nad Ulicom Stoja u Puli, a ometaju slobodno i sigurno prometovanje ovom, u ljetnim mjesecima, inače vrlo frekventnom prometnicom, djelatnici Hortikulture Pula Herculanee tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana će ih ukloniti, odnosno odrezati.

Riječ je o 30-ak borova vrste Pinus halepensis koja se vrlo često koristi za pošumljavanje jer kao pionirska vrsta na ovakvim i sličnim terenima stvara dobre preduvjete za naknadni rast i razvoj kvalitetnijih vrsta na istom terenu. Iako kao takva predstavlja vrstu odabira za pionirsku sadnju, često zbog skeletnog tla i površinski razvijenog korijenja u jednoj od fazi svoga rasta stabla dosegnu veličinu koja više nije primjerena mjestu sadnje te je, zbog sigurnosti svih sudionika u prometu nužno njihovo uklanjanje.

Nadležni Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu izdao je rješenje Trgovačkom centru Max Stoja d.o.o. koji je vlasnik predmetne katastarske čestice da oreže i/ili ukloni stabla koja predstavljaju potencijalnu opasnosti i koja ulaze u profil ceste. U radovima će, osim djelatnika Hortikulture Pula Herculanee i djelatnika Šumarije po potrebi sudjelovati i pripadnici Prometne policije PU Pula da bi se intervencija izvela maksimalno brzo uz poštivanje svih mjera sigurnosti. 

Iz Grada Pule pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju privremenu regulaciju prometa te se zahvaljuju na razumijevanju i strpljenju. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter