Ukinuti zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva ukinuti su od 9.30 sati, ali je dionica Kikovica-Delnice zbog vjetra otvorena samo za osobna vozila, a za ostale skupine vozila obilazak je starom cestom cestom kroz Gorski kotar (DC3), izvijestio je u nedjelju prijepodne Hrvatski autoklub (HAK).

Zimski uvjeti ukinuti su i na dionici stare ceste Rijeka-Gornje Jelenje-Delnice.

Snijeg pada u Lici i Gorskome kotaru, te su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskome kotaru i Lici. U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. U priobalju puše jak vjetar, mjestimice s olujnim udarima, te su mogući odroni.

HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnoga cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto.

Za sve skupine vozila zatvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu, je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog-DC50 i DC27); DC218 Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; dionica Jadranske magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8); Paški most; DC27 Gračac-Zaton Obrovački i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II. skupina).

Sljemenska cesta je otvorena i prohodna za sav promet.

Granični prijelaz Harmica sa Slovenijom zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 tona

Od 26. studenoga ove godine do 1. srpnja 2018. za sav promet će zbog radova biti zatvoren granični prijelaz Vitaljina, a može se koristiti granični prijelaz Karasovići.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su - trajektna linija: Prizna-Žigljen i katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Rijeka-Mali Lošinj, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter