Ukinuta "Slika Hrvatske"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Emisija HTV-a "Slika Hrvatske" urednice Karoline Vidović Krišto ukinuta je. Zbog zadnje emisije na temu spolnog odgoja, gdje je plasirana teza da su spolni odgoj osmislili pedofili te da je njegov cilj propagiranje pedofilije, HTV se u nedjelju javno ispričao gledateljima i najavio oštre sankcije. Glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc potvrdila je da je emisija ukinuta odlukom Deana Šoše, v. d. glavnog urednika HTV-a.

O statusu urednice emisije, ujedno i v. d. urednice Satelitskog programa HTV-a Vidović Krišto zasad nije odlučeno, ali je prijedlog upućen Pravnoj službi, rekla je Lazanin Jelenc ustvrdivši da ne zna što u prijedlogu piše. Vidović Krišto nije prijavljena Etičkom povjerenstvu HRT-a, a što se tiče Pravne službe teško je prognozirati koliko će mu trebati da postupi po prijedlogu. Vidović Krišto izjavila je da je čula da joj je emisija ukinuta, ali nije joj rečeno zašto. Vjeruje da će više znati nakon sastanka sa Šošom koji je zakazan za petak.

Po nekim naznakama, koje Vidović Krišto nije potvrdila, ona je zatražila zaštitu od Programskog vijeća HRT-a, odnosno o slučaju obavijestila to tijelo javne radiotelevizije. (T. P.)


Podijeli: Facebook Twiter