Ukida se TZ Savudrije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukinuta je Turisticka zajednica mjesta Savudrija, temeljem Zakona o turistickim zajednicama i promicanju turizma, te ce ona vrlo vjerojatno postati turisticko društvo u sklopu TZ-a Umag.

Informaciju u tome dao je u utorak clanovima Skupštine TZ-a Umag njezin predsjednik i gradonacelnik Vili Bassanese, istaknuvši da je takvu odluku odobrilo Turisticko vijece te organizacije.

"Zakon je predvidio da turisticke zajednice mogu imati gradovi i opcine, pa je automatizmom TZ mjesta ukinuta. Zakonske odredbe predvidaju mogucnost da TZ grada dopusti osnivanje turistickog društva kao nepravne osobe. Predviden je i izuzetak da pojedina mjesta imaju TZ, ali to se ne može primijeniti na Savudriju.

Interes Grada, s cime se slažu Turisticko vijece TZ-a i TZ Istarske županije, jest da Umag bude brend i da se cijelo podrucje Umaštine razvija pod tim jedinstvenim brendom. Sada imamo slucaj, primjerice, da se hotel Kempinski Adriatic vodi pod naselje Alberi, što je nedopustivo", rekao je gradonacelnik.

Na upit što ce biti s djelatnicima, dosadašnjim direktorom Darijom Pencom i djelatnicom Lorettom Krota, gradonacelnik veli da nitko nece dobiti otkaz.


Podijeli: Facebook Twiter