Ukida se nekoliko linija za Medulin i Fažanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od cetvrtka Pulapromet ukida nekoliko autobusnih linija za Fažanu i Medulin. Za Fažanu se ukidaju tri linije od njih 15 i to one u 9, 10.30 te zadnja u 21.35 sati. Vikendom se, pak, ukidaju one u 9, 18.20 i 21.35 sati. Inace, subotom ih je bilo deset, a nedjeljom sedam. Putnici koji se zapute u Peroj mogu koristiti liniju Pula - Vodnjan - Peroj, radnim danom u 9 i 10.30 sati, a vikendom u 9 i 18.20 sati.

Ista stvar pogodit ce i Medulince pa za Medulin autobus nece ici u 9 i 10.30 sati te subotom u 10.30, 14.10 i 17.25 sati i nedjeljom u 9, 13.30 i 17.25 sati. Svi navedeni polasci iz Pule zaustavljaju se u Ližnjanu i vracaju u Pulu. Za Premanturu nece ici autobus u 9.30 sati te uopce vikendom, a za Vinkuran u 9.15 sati.

Razlog smanjenom broju linija je neplacanje nabavke novih Pulaprometovih autobusa sukladno suvlasnickim udjelima gradova i opcina u tom poduzecu. Udio Opcine Medulin je sedam posto, a dug 488 tisuca kuna, dok je s Fažanom situacija malo maglovita, odnosno, kako to kaže direktor Igor Škatar, "paušalna". Naime, ona uopce nema suvlasnickog udjela, vec je samo korisnik Pulaprometovih usluga. Prema Škatarovim rijecima zato je dužna participirati u troškovima, odnosno platiti 279 tisuca kuna što je, kaže on, razuman iznos. Na pitanje kako se došlo do tog iznosa za Fažanu, kaže da im je paušalno odredeno cetiri posto. Iako su im opcine Fažana i Medulin poslale upit za odgodom placanja, Škatar kaže da više nema strpljenja. "Opcine su najavljivale rebalans u rujnu, no od toga ništa. Još dva mjeseca i kraj godine je, nema više cekanja, imali smo strpljenja devet mjeseci. Dosta je, izricit je direktor Pulaprometa.

Dok se opcine i prijevoznik prepucavaju, sve to se prelama na ledima mještana pa se postavlja pitanje što s onima koji su platili mjesecnu kartu, a koriste upravo linije koje ce biti ukinute. Škatar kaže da se trebaju javiti u Pulaprometov ured gdje ce im biti vracen novac. Medulinski nacelnik Goran Buic i fažanska nacelnica Ada Damjanac ogorceni su zbog ove mjere, no konkretne poteze nece poduzimati. "Ovo je ucjena. Mislim da je to nekorektno. Ako ukinu linije, necemo im ništa na kraju platiti pa neka ih probaju ukinuti. Neka se strpe 15 dana, platit cemo im, ali moramo prvo dignuti kredit. Nije uopce u redu što nam ukidaju zadnju liniju", ljuta je Damjanac. "Dovedeni smo pred gotov cin. Participiramo u subvenciji s više od milijun kuna, a ukidaju nam linije. Odluku o placanju treba staviti pred vijece i uvrstiti u rebalans", komentirao je Buic.


Podijeli: Facebook Twiter