Ukida se besplatno parkiranje na Karolini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najvjerojatnije unutar mjesec dana pulsko parkiralište Karolina bit ce u režimu cjelodnevne naplate parkirnih mjesta, odnosno od 0 do 24 sata, i to bez ogranicenja u zimskom i ljetnom periodu. Takoder, naplata ce biti vršena, ne samo radnim danom kao do sada, vec i nedjeljom i blagdanom, i to putem automata i bez mogucnosti SMS placanja.

Odluku je danas aktom donio gradonacelnik Boris Miletic zbog potrebe reguliranja nelegalnog kampiranja na parkiralištu, navedeno je u obrazloženju. Naime, gosti koji putuju kamperima noce na Karolini, gdje parkiraju po završetku naplate a odlaze prije no što ona ujutro zapocne. Na taj nacin besplatno i bez placanja boravišne pristojbe ljetuju u centru grada.

Izmjenama ce za autobuse biti uvedena naplata satne karte od 100 kuna te povišen iznos dnevne karte, koja ce sada koštati tisucu kuna. S obzirom da oni imaju osigurano parkiranje na drugim lokacijama te da tijekom ljeta nedostaje prostora za osobna vozila, autobusima ce od 1. svibnja do 30. listopada biti zabranjeno parkiranje na Karolini.

Promijenjena je i cijena dnevne karte za motocikle, putnicka vozila, kombije i teretna vozila do 1,5 tone nosivosti, koja ce od sutra koštati 100 kuna, dok ce sat parkiranja iznositi cetiri kune. Što se tice dnevne i satne karte za parkiranje vozila s prikolicom i kampere, ona ce biti dvostruko veca od naknade za parkiranje putnickog vozila. (I. N. T.)


Podijeli: Facebook Twiter