Ujesen gradnja studentskog doma i menze

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plinofikacija i parkiranje dvije su teme koje su bile predmetom interesa pulskih vijecnika tijekom aktualnog sata Gradskog vijeca u cetvrtak.

- Plinofikacije ce biti u naseljima Šijana, Vidikovac te Nova Veruda, a nastavit ce se i u dijelu naselja Monte Giro do spoja s Ulicom 43. istarske divizije. Od prošle jeseni do sada plinoficirali smo Pješcanu Uvalu u cijelosti, 75 posto Verude Porat i 55 posto Monte Gira.

Ukupno na tom dijelu imamo 800-tinjak potrošaca, a spojili smo ih 612. Do kraja godine na prirodni plin bit ce spojeno izmedu 1.800 i 2.200 potrošaca. Od gospodarskih subjekata, ujesen ce se prikljuciti pulska bolnica te Pola tekstil u luci, dok Uljanik ceka pocetak izgradnje kanalizacije duž rive, kojima cemo se i mi pridružiti, odgovorio je direktor Plinare Dean Kocijancic.

Upitan konkretno kada ce nova škola na Velom Vrhu biti spojena na cjevovod s tim energentom, Kocijancic je odgovorio da ce to biti tek 2013. godine, iako se vec sada postavlja plinovod da se ne bi dvaput kopalo. No, zbog plina ce se dvaput morati (ras)kopati Tomasinijeva ulica na Verudi, koja je nedavno asfaltirana, jer se Plinara nije stigla pripremiti.

- Za tu ulicu nemamo ni dozvole, a i da smo htjeli ne bismo tu mogli raditi jer su nam ekipe rastrgane izmedu turistickih naselja Verude Porat i Pješcane Uvale. Doci cemo i tu za jedno cetiri godine, ali ce sami radovi trajati barem 15 dana, što ce biti zahtjevan posao, jer ovuda, i dijelom uz južni bulevar, prolazi cjevovod kojim se napaja velik dio grada pa ce ljudi biti bez plina, odgovorio je Kocijancic.

Procelnik za komunalni sustav Damir Prhat je odgovarajuci na pitanja o parkirnim kucama naglasio da se u Dobrichevoj ulici planira gradnja jedne takve kuce sa 153 parkirna mjesta, ali se ceka pravomocnost lokacijske dozvole.

Za parkiralište kod Gimnazije u tijeku su pregovori s predstavnicima Gimnazije, koji se žele aktivno ukljuciti u taj projekt, dok se za Marsovo polje, gdje bi bilo 600 do 700 parkirališnih mjesta, razraduju dvije varijante koje ukljucuju i novu regulaciju prometa te izgradnju kružnog toka kod Doma brace Ribar. Izgradnja garažne kuce u Kandlerovoj je trenutno vrlo upitna, iako se radi o privatnoj investiciji, rekao je Prhat.

Na pitanje Ardemija Zimola (IDS) što je s gradnjom studentskog doma u Puli, za što je u gradskom proracunu ove godine rezervirano 2,43 milijuna kuna, Prhat je odgovorio da su potpisivanjem aneksa ugovora o financiranju definirani novi odnosi jer je i cijena narasla na 15 milijuna kuna te je trebalo dogovoriti tko ce sve sudjelovati u financiranju studentskog doma i restorana.

Sada se znaju udjeli Ministarstva znanosti i Sveucilišta Jurja Dobrile. Na natjecaj za izvodaca radova pristiglo je 18 ponuda, odabrana je tvrtka Fenix iz Slavonskog Broda, cija je ponuda iznosila 14,6 milijuna kuna s PDV-om, i ne bude li žalbi, Prhat najavljuje da bi nakon turisticke sezone trebali poceti radovi. Dodao je da su u tijeku pripreme za natjecaj za odabir nadzornog organa.


Podijeli: Facebook Twiter