Ujesen gradnja kružnog toka u Šijani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na prvom ovogodišnjem druženju s novinarima gradonacelnik Boris Miletic obznanio je da ce gradnja velikog kružnog toka na ulazu u Pulu u Šijani poceti ove jeseni, a trebala bi biti gotova do ljeta 2012.

Rezultat je to sastanka gradonacelnika s Damirom Crnjom i Brunom Šimunicem, predstavnicima Hrvatskih cesta, te Mladenom Tomljanovicem, predstojnikom Ureda državne uprave, održanog u cetvrtak.

- Realizacija ranijih obecanja da ce ove godine poceti rješavanje ove rak-rane pulskog prometa, bez obzira na to što se radi o državnoj cesti, nama je izuzetno važna. Izgradnja kružnog toka u Šijani najvažniji je projekt prometne infrastrukture u Puli. Radovi pocinju nakon turisticke sezone i trajat ce do ljeta 2012., rekao je Miletic.

Do srpnja ove godine Hrvatske ceste ce putem Ureda državne uprave riješiti imovinskopravne odnose na tom podrucju, a dosadašnje vlasnike, nada se gradonacelnik, pravicno obeštetiti.

Grad je pozitivno riješio spor oko zemljišta na kojem se nalazi Inina benzinska postaja, a rješavanje svih imovinskopravnih odnosa preduvjet je za ishodovanje gradevinske dozvole i raspisivanje dvomjesecnog javnog natjecaja, ne bi li se izmedu dvije turisticke sezone odradio cijeli projekt.

Uz ovo prometno rješenje Miletic je istaknuo i da bi produženje Ipsilona do Pomera, koje se najavljuje do pocetka ljeta, trebalo uvelike rasteretiti pulski promet. Najavio je i skorašnji pocetak gradnje obalnog kolektora kanalizacijskog sustava na rivi te nastavak plinofikacije, naglasivši da su sve javne investicije nacin da se utjece na krizu jer su u njihovoj realizaciji zaposleni gradani Pule.

- Još nije otkriven nacin da se cijevi postave u prometnice bez kopanja. Razumijem da sudionici u prometu negoduju, ali u dvije-tri godine stvorit cemo cvrste temelje za razvoj grada. Pogotovo jer plinofikacija vec daje pozitivne rezultate što se tice kvalitete i uštede pa apeliram na strpljenje.

Takoder, kada bi se sto milijuna kuna utrošilo u fasade, sve bi sjajilo, ali važnije je da se desetljecima onecišcavan Pulski zaljev ocisti od fekalija pa ce onda i šminkanje grada doci na red, porucio je Miletic.


Podijeli: Facebook Twiter