Ujednačena sredstava gotovo svim korisnicima

KUD 'Matko Brajša Rašan' gostovat će u Malagi (Arhiva GI/Dejan ŠTIFANIĆ)
KUD 'Matko Brajša Rašan' gostovat će u Malagi (Arhiva GI/Dejan ŠTIFANIĆ)

Kao i lani, i ove je godine Županijski proračun za kulturu u stavci Međunarodna suradnja težak 150 tisuća kuna. Od toga će najviše, 40 tisuća kuna, pripasti Istarskoj kulturnoj agenciji (IKA) za Dane Vojvodine u Istri

Drugi po redu korisnik što se tiče količine sredstava je Hrvatski nacionalni komitet za program "Izazovi muzeja 3", kome je namijenjeno 15 tisuća kuna. Hrvatski nacionalni komitet ICOM-a je forum muzejskih stručnjaka koji omogućava otvoreni i demokratski pristup muzejskom profesionalizmu, brine se o obavještavanju svojih članova, o njihovom sudjelovanju u radu ICOM-a i pružanju pomoći koja im je potrebna u obavljanju muzejske djelatnosti.

Svi ostali korisnici dobili su po deset tisuća kuna, a riječ je uglavnom o gostovanjima pojedinaca i skupina koji su svoje vrijednosti već više puta potvrdili tijekom godina.

Tako će KUD "Matko Brajša Rašan" sudjelovati u Malagi na smotri "Canta en primavera", a Puhački orkestar grada Pule na međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih skupina u austrijskom Bad Ischlu - za što će dobiti deset tisuća kuna.

Isti iznos će pripasti i Emilu Knapiću za gostovanje na međunarodnoj izložbi, IKA-i za projekt "Holidays after the fall", kao i Gradu Labinu za projekt Atrium, odnosno arhitektura totalitarnih režima XX. stoljeća u gospodarsko-urbanističkom razvoju. Sredstva će dobiti i Matija Debeljuh za projekt predstavljanja u Bruxellesu, umaška galerija Marin za međunarodnu suradnju s galerijom Ozon, Labin Art Express za Rudnike kulture i Transhistria ensamble za gostovanje na Donaufestu u Ulmu. (V. BEGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter