Ujedinjeni s Lukom u borbi protiv raka kostiju

Akcija za pomoć Luki brzo se proširila društvenim mrežama
Akcija za pomoć Luki brzo se proširila društvenim mrežama

Pula se ujedinila u namjeri da pomogne mladom sugrađaninu, 14-godišnjem Luki Jovanoviću, učeniku Osnovne škole Centar, kojemu je nedavno dijagnosticirana zloćudna bolest - rak kostiju. Svi koji mogu odlučili su mu pomoći te prikupiti sredstva koja će biti potrebna njegovoj obitelji u ovim teškim trenucima.

Zaljubljenik u sport

Akciju prikupljanja sredstava za Lukino zahtjevno liječenje i operaciju pokrenuo je, te javnost o tome izvijestio, Lukin boksački klub "Arena Pula" na čelu s Morisom Tankovićem, koji je Lukin boksački trener i "Spartana Pula" na čelu sa Sarom Perić Tanković, a akciji su se ubrzo spontano pridružili i brojni drugi sportski klubovi, Lukini prijatelji, udruge…

Kako doznajemo od njegova trenera, Luka je mladi sportaš, zaljubljenik u treninge i sport općenito, odličan učenik, a uz sve to svira bubnjeve i odlično piše kratke priče.

- Luka je veliki borac i mi borci jako dobro znamo koliko je čaroban. S obzirom da će liječenje bolesti iziskivati velike novčane izdatke tu nastupamo svi, udružujemo se zajedno, jer je svima dobro poznato stanje u kojem se nalazimo i kako živimo pa je svaka mala pomoć više nego dobrodošla, naveo nam je jučer Tanković.

Ispričao nam je da su tako prekjučer Šijanci spontano organizirali nogometni turnir na kojemu su se prikupljale donacije, a narednih dana organizirat će se i druge akcije, kako u njegovu klubu tako i drugdje, veli nam Tanković.

"Luka iako te dosta nas ne poznaje, želimo ti reći da ostaneš borac kakav jesi, da ti ovo bude borba kao i svaka druga, s tvojom pobjedom na kraju. Znaj da imaš punu podršku i da je Šijana uz tebe", poručili su mu s terena Šijanci.

Brojne humanitarne akcije

Lukina mama Tamara Jovanović u jučerašnjem se razgovoru zahvalila svima na pomoći, rekavši kako su zaista dirnuti nevjerojatnom podrškom koju su ovih dana osjetili, a od silne pozitivne energije i dobrih želja Luka se već osjeća bolje.

Spontanoj akciji prikupljanja donacija za Luku pridružio se i Zanshin centar u Društvenom centru Rojc (drugi kat, sjevernog krila) u kojem će se ove subote, 9. travnja, s početkom u 18 sati održati humanitarni sat Karma Yoge. Sat je otvoren za sve, nevažno jeste li član centra, a bit će, kako doznajemo, prilagođen početnicima. Ukoliko na sat ne stignete u subotu svoju donaciju možete tijekom cijelog tjedna ostaviti nekoj od učiteljica, poručuju iz ovog centra.

Javili su nam se i iz Cargo Cluba sa središtem u Kolodvorskoj. I oni su odlučili da će ove subote, uz Prestige Band, organizirati "Humanitarno večer" s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje Luke. Akcija je osmišljena na način da se prodajom "humanitarnog shootera" izdvoje sredstva kao i dio prihoda kluba koje će se uplatiti na žiro račun koji je namijenjen u te svrhe, navela nam je Sara Gortan iz marketinga Kluba.

- Ovim putem pozivamo sve goste našega kluba da se odazovu u što većem broju i pomognu kako bi ova akcija bila što učinkovitija, navela nam je Gortan.

Računi za uplate donacija

Za sve informacije oko donacija može se nazvati na info telefone pokretača humanitarne akcije Moris - 098/959 1413, Sara - 095/901 0819 ili Dražen- 092/174 11 52 ili jednostavno uplatiti donaciju na račun Lukine mame Tamare - IBAN računa na koji se mogu uplatiti donacije je Tamara Jovanović - HR5823800063230007358. Za uplate iz inozemstva: Bic ili swift ISKBHR2X; Banka IKB UMAG d.d. E. Milosa 1 Umag, Tamara Jovanović, Pula, Riva 4.  (Borka PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter