Ujaku i nećaku sedam godina zbog droge

Bekim Ramadani i Arif Ljoki na izricanju presude
Bekim Ramadani i Arif Ljoki na izricanju presude

Na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora zbog posjedovanja 1,62 grama kokaina te posjedovanja 1,8 kg marihuane radi daljnje preprodaje kao i iz pomaganja ujaku u preprodaji gotovo 800 grama marihuane danas je na Županijskom sudu u Puli osuđen je 41-godišnji Bekim Ramadani iz Vodnjana. Njegovom ujaku, 62-godišnjem makedonskom državljaninu Arifu Ljokiju sud je za posjedovanje marihuane radi preprodaje izrekao kaznu od tri godine i četiri mjeseca zatvora te mjeru protjerivanja iz Hrvatske na pet godina.

Bekimu Ramadaniju ujedno je produžen istražni zatvor u kojem se nalazio od 6. lipnja ove godine, dok su Ljokiju produljene mjere opreza odnosno i dalje je dužan javljati se redovito pulskoj policiji i ne napuštati područje Pule i Vodnjana.

Kaznena djela posjeda kokaina i 1,8 kg marihuane Ramadani je počinio 26. listopada 2011. godine kada je u svom stanu u Trgovačkoj 128 u Vodnjanu držao više paketa marihuane ukupne težine 1830,38 grama. Kazneno djelo zbog kojeg su osuđeni nećak i ujak počinjeno je 5. odnosno 6. lipnja ove godine i to tako što je Bekim pristao od ujaka preuzeti oko 795 grama marihuane te ju je prepakirao u manje paketiće kako bi ju Ljoki mogao prodavati i novac zadržati za sebe. Konkretno, samo za posjed 1,62 grama kokaina Ramadaniju je izrečena kazna od dva mjeseca, za posjed 1,8 kg marihuane radi preprodaje tri godine i četiri mjeseca dok mu je za pomaganje ujaku izrečena osuda na deset mjeseci zatvora. (Marica KOŠTA/Snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter