Uigrana svirka austrijske destilerije bluesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blues Distillery predvođeni frontmenom «Sir» Oliverom Mallyjem priredili su u ponedjeljak sjajan koncert na grožnjanskoj pozornici Balwan City u sklopu festivala Jazz is Back! BP.

Ovaj austrijski sastav predstavio je autorske skladbe iz bogatog opusa od čak dvadesetak albuma, među kojima i s najnovijeg «Strong Believer». Odlično uigrana svirka temeljena na zvuku velikana bluesa, od Johna Leeja Hookera, Buddyja Guya do Johnnyja Wintera, izmamila je od brojne grožnjanske publike aplauze, a «Sir» Oliver Mally pokazao se kao vrsni frontmen u komunikaciji s publikom, koja je pjevala i plesala s bendom. U pravoj maniri jam sessiona, pred kraj koncerta bendu se na bini pridružio i talijanski gitarist i pjevač Mike Sponza koji je odsvirao nekoliko skladbi s njima. Publika je pak dugim aplauzom dozvala glazbenike iz «destilerije bluesa» na bis te su oni izveli klasik Boba Dylana «Like a Rolling Stone».

Festival Jazz is Back! BP u Grožnjanu traje do 2. kolovoza, te se svakodnevno od 21.30 sati održavaju koncerti jazz i blues glazbenika iz cijelog svijeta. Večeras (utorak) nastupaju trubač Lasse Lindgren, pjevačica Kim Mayo i Jazz is Back All Stars, a sutra je na programu koncert sastava Borna Šercar's Jazziana Croatica. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter