Uhvaceni trenuci za pamcenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krajem svake godine, britanska novinska agencija Reuters izabere nekolicinu fotografija koje su prema njihovom mišljenju obilježile godinu na izmaku. Rijec je o najboljim fotografijama fotoreportera Reutersa nastale na svih sedam kontinenata. Donosimo vam kremu kreme, odnosno naš izbor nekolicine najboljih fotografija.

Ova prava mala umjetnicka djela novinske fotografije donose detalje i neobicne situacije koje su zabilježili Reutersovi fotoreporteri.

Jedna od takvih je fotografija japanske carice Michiko koja je tijekom službenog posjeta Kanadi svom suprugu, caru Akihitou, pokušala iz kose izvaditi nesretnu pcelu koja se zapetljala u vlasima japanskog vladara.

Još se jedan aristokrat našao na Reutersovoj listi najboljih fotografija. Radi se o španjolskoj kraljici Sofiji koju su fotoreporteri brojnih medija opkolili tijekom posjeta Madeiri.

Unatoc zabranama iranske vlade, fotograf Reutersa uspio je u jednoj teheranskoj džamiji snimiti zanimljivu situaciju: djevojcicu koja je sa svojim ocem došla na vjerski obred. Vidljivo zbunjenoj djevojcici nije jasno što se dogada oko nje dok se brojni muškarci klanjaju.

U Brazilu je jedan od Reutersovih reportera snimio albino sestru i brata kako se igraju sa sestricnom ispred njihove kuce. Troje od petero djece iz te obitelji su albino, što je, kažu geneticari, vrlo rijetka pojava buduci da su roditelji i dvoje djece tamnoputi.

Tu je još jedna fotografija djece, a glavni likovi su sedam beba u kantama vode koje je fotograf snimio na jednom tecaju djecje masaže u Nizozemskoj.

Zanimljiva je i fotografija sa studentskih prosvjeda na provansalskom sveucilištu. Studenti su ulaz na fakultet blokirali brojnim stolicama poslaganim jedne na drugu.

Tu je i fotografija s newyorškog tjedna mode na kojem se spotaknula manekenka, zatim fantasticna slika proboja zvucnog zida nad New Yorkom te prelet zrakoplova u niskom letu u Londonu.


Španjolska kraljica Sofia u društvu brojnih fotografa



Japanski car Akihito, carica Michiko i nesretna pcela



Djevojcica u džamiji



Proboj zvucnog zida nad New Yorkom



Bebe u kantama



Sa studentskih prosvjeda na provansalskom sveucilištu



Pad manekenke na fashion weeku u New Yorku



Avion u niskom letu


Podijeli: Facebook Twiter