Uhvaceni s uredajem za snimanje kartica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica državljana Bugarske u dobi od 27 i 29 godina završila su u Istražnom zatvoru Županijskog suda u Puli zbog sumnje da su pocinila kaznena djela racunalne prijevare i izrade, nabavljanja, posjedovanja, prodaje ili davanja na uporabu sredstava za krivotvorenje isprava.

Naime, labinskoj policiji gradani su protekle subote dojavili da se u blizini bankomata u Rapcu krecu dvije sumnjive osobe pa je policija oko 7.40 sati u blizini benzinske postaje kontrolirala vozilo marke VW polo bugarskih registarskih oznaka, u kojem su zatecena dvojica Bugara.

Pretragom vozila pronadeno je više komada vec pripremljene opreme za snimanje magnetskog zapisa na karticama klijenata banaka (tzv. skimming uredaji), kao i uredaji, dijelovi i oprema za izradu skimming uredaja te više dijelova uredaja s bankomata.

Zasad je nepoznato jesu li Bugari svoje uredaje uspjeli vec negdje primijeniti i domoci se tudeg novca. Nad državljanima Bugarske kriminalisticko istraživanje provela je labinska policija. Potom su u nedjelju navecer predani pritvorskom nadzorniku PU istarske, a na koncu i sucu istrage Županijskog suda u Puli.

Zbog sumnje da su nabavkom sredstava za krivotvorenje isprava pokušali pociniti kazneno djelo racunalne prevare odreden im je jednomjesecni istražni zatvor.


Podijeli: Facebook Twiter