Uhvaćeni provalnici koji su harali po Poreču

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porečka policija uhitila je četvoricu mladića u dobi od 18, 20, 21 i 28 godina s područja Poreča zbog teške krađe, a 18-godišnjaka i 20-godišnjaka dodatno sumnjiče za još jednu tešku krađu te nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Sva četvorica su u četvrtak kasno navečer privedena pritvorskom nadzorniku. Policija ih tereti da su u noći s 9. na 10. ožujka provalili u obiteljsku kuću u Ulici Nade Dimić u Poreču gdje su ukrali novac, zlatni nakit i sat u vrijednosti oko 170 tisuća kuna te dokumente iz kuće Mladena Mrdeže (56).

Utvrđeno je i da je isti dvojac još 19. studenog provalio u još jednu kuću u mjestu Stranići kod Nove Vasi odakle su ukrali sef u kojem se nalazio pištolj sa spremnicima i streljivom te više komada zlatnog nakita. Vlasnik, 57-godišnjak iz Nove Vasi, oštećen je za oko pet tisuća kuna.

Pretragom domova i vozila koje četvorka koristi i stana u Mihatovićima u kojem borave 20-godišnjak i 18-godišnjak policija je pronašla ukradeni pištolj, prigušivač i jedan neprijavljeni plinski pištolj.

Svi su privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske te protiv njih slijede odgovarajuće kaznene prijave, a protiv 20-godišnjaka i 18-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Mrdeži dosad nije vraćeno ništa od ukradenih stvari - vrijedan sat, zlatnina i novac. U kratkom nam je razgovoru kazao tek da ga je policija obavijestila o uhićenju, ali bez dodatnih detalja.

Za sada nemamo informacije je li uhvaćeni  provalnik bio i u kući Nevena Stavera, člana Uprave Plave lagune, u koju je iste noći provaljeno.

- Policija mi ništa posebno nije rekla u vezi sa slučajem, vrlo su šturi u davanju informacija, ali su profesionalni jer su brzo odradili posao. Znam samo da je u jednoj akciji policija ulovila počinitelja, više od toga ne znam. Još mi ništa od ukradenih stvari nije vraćeno, kazao nam je Mrdeža.

Podsjetimo da je nepoznati počinitelj, ili više njih, noću tijekom vikenda, kada se u dvorani Žatika održavala maturalna zabava, provalio u Mrdežinu i Staverovu obiteljsku kuću, a u Mrdežinoj kući je iz zida iščupan sef s dokumentima.

Obojica su u to vrijeme s obiteljima bila na zabavi, a kuće u Novom naselju u Poreču su bile prazne, a provalnici su očito to znali. Mjesec dana ranije provaljeno je u kuću gradonačelnika Poreča Edija Štifanića usred dana dok su supruga i on bili na poslu.

Podsjetimo da je ove godine na Poreštini evidentirano stotinjak krađa i teških krađa, za razliku od lani u to doba, kada ih je bilo 30 posto manje. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter