Uhvacene dvije grupe kradljivaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je policija otkrila više mladih osoba s podrucja Pule i okolice koji su otudivali sekundarne sirovine na podrucju Pule i Barbana. Postupajuci po prijavama tvrtke iz Pazina, policijski su službenici utvrdili kako su trojica mladica, 24-godišnjak iz Pule, 22-godišnjak iz Šišana i 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, zajedno pocinili dvije teške krade.

Naime, oni su u razdoblju od 1. ožujka do 13. travnja sa krova više zgrada na farmi u Barbanu, koja trenutno nije u funkciji, otudili oko 500 metara kvadratnih, odnosno 100 komada valovitih aluminijskih ploca, cime su tvrtku iz Pazina oštetili za oko 35 tisuca kuna.

Na štetu iste pravne osobe pocinili su još jednu tešku kradu, i to 7. travnja u ranim jutarnjim satima, kada su pomocu prikladnog alata prerezali metalnu žicu na dijelu ograde te su kroz nastale otvore ušli u prostor farme. Iz otkljucanih hala, trojac je otudio oko 200 aluminijskih ploca te na taj nacin oštetio vec spomenutu tvrtku za oko 6 tisuca kuna.

Drugo kriminalisticko istraživanje provedeno je nad cetiri osobe iz Pule, 24-godišnjakom, 25-godišnjakom, 35-godišnjakom i 31-godišnjakinjom zbog sumnje da su pocinili kazneno djelo krade na štetu Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Naime, oni su jucer oko podneva iz napuštene vojarne Valelunga u Puli s jedne od zgrada skinuli i otudili troja limena vrata od ormara za struju, željezni okvir i tri željezna dimnjaka, cime su Ministarstvo obrane oštetili za oko tisucu kuna.

Protiv svih pocinitelja slijedi podnošenje kaznenih prijava redovnim putem.

Pracenjem stanja kriminaliteta na podrucju Policijske uprave istarske, u posljednje je vrijeme zabilježeno više krada i teških krada proizvoda od bakra,aluminija, olova, mesingai ostalih sekundarnih sirovinas poslovnih objekata, obiteljskih kuca, groblja i javnih površina.

Pocinitelji otuduju dijelove kovanih ograda, oluke, žice, ukrasne vaze i kipice, kanalske poklopce, slivne rešetke, prometne znakove i ostale predmete od spomenutih materijala, koje potom prodaju otkupljivacima sekundarnih sirovina, a za njihov transport koriste razna prijevozna sredstva (kombi, osobni automobil i sl.).

Osim materijalne štetekoje nastaje oštecenim osobama, pocinitelji ovih kaznenih djela u vecem broju slucajeva ugrožavaju i sigurnost svih sudionika u prometu, a kradama iz elektroenergetskih postrojenja svoje i tude živote.

Na podrucjima intenzivnijih krada policija ce pojacati kontrolu prometa, a gradanima sugeriramo da povecaju oprez kada je u pitanju njihova imovina, odnosno povecaju mjere samozaštite kako ne bi postali žrtvama ovakvih imovinskih delikata.

 


Podijeli: Facebook Twiter