Uhvaćen pulski piroman

(Ilustracija/Arhiva)
(Ilustracija/Arhiva)

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjim Puljaninom, pulska policija utvrdila je da je počinio dva kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te jedno kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Mladića se sumnjiči da je 7. svibnja oko 18 sati ubacio baklju u stan u prizemlju stambene zgrade u Keršovanijevoj ulici u Puli, u vlasništvu 53-godišnje Puljanke, čime je izazvao opasnost za nju te 29-godišnjaka i 18-godišnjaka, koji su se nalazili u stanu.

Nakon toga, 26-godišnjak je oko 22.30 sati u Ulici Velog Jože uz pomoć zapaljive tekućine izazvao požar na mopedu aprilia, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 37-godišnjeg Puljanina. Pritom je nastala šteta od oko tri tisuće kuna. Vlasnik je sam ugasio vatru, a prilikom požara nije nastala opasnost za ljude ili imovinu.

Posljednji požar mladić je izazvao oko 22.45 u Tomasinijevoj ulici u Puli, kada je također uz pomoć zapaljive tekućine zapalio kiosk. Srećom nitko nije ozlijeđen, a nastala materijalna šteta procjenjuje na oko tisuću kuna. (portal GI)


Podijeli: Facebook Twiter