Uhvaćen lopovski dvojac koji je krao po Puli

Ilustracija (M. GRACIN/NL)
Ilustracija (M. GRACIN/NL)

Djevojka (24) iz Rovinja i godinu dana stariji mladić iz Vinkurana osumnjičeni su da su zajedno počinili tešku krađu. Kriminalističkim istraživanjem pulska je policija utvrdila da je djevojka odgovorna za još dvije krađe, a mladić za još isto toliko krađa i jednu tešku krađu.

Naime, policijski službenici su 21. kolovoza oko 3.30 sati u Palisinoj ulici u Puli uočili dvije osobe koje su ugledavši službeno policijsko vozilo pobjegle u obližnje žbunje. Policajci su ubrzo sustigli djevojku i mladića te su kod njih pronašli predmete koji potječu od kaznenih djela, kao i one koje su osumnjičeni koristili za počinjenje imovinskih delikata.

Istraživanjem je utvrđeno da su mladić i djevojka tijekom te noći u De Franceschijevoj ulici na Verudi Porat provalili u automobil renault 4, pulskih registracijskih oznaka, i iz njega ukrali nekoliko litara goriva.

Također, utvrđeno je da je 24-godišnjakinja sama 3. kolovoza poslijepodne provalila u apartman u Fachinetijevoj ulici, a potom se 6. kolovoza u noćnim satima popela preko balkona i kroz otvorena vrata ušla u stan u Šenoinoj. U prvom slučaju otuđila je parfeme, novac, dokumente i bankovne kartice i time oštetila dvoje državljana Poljske za nekoliko tisuća kuna, dok je u drugom "naletu" ukrala mobitele, novac i tenisice oštetivši time 37-godišnjaka iz Pule za više tisuća kuna.

Mladića iz Vinkurana policija pak sumnjiči da je sredinom kolovoza provalio u skladište u Gervaisovoj ulici i ukrao plinsku bocu i motornu pilu, čime je 30-godišnjaka iz Peroja oštetio za nekoliko tisuća kuna. Prvu krađu mladić je počinio 26. srpnja, kada je kroz otvoreni prozor ušao u kuću De Franceschijevoj ulici i ukrao prijenosno računalo u vlasništvu 56-godišnjaka i oštetio ga za nekoliko tisuća kuna.

Drugu krađu počinio je 11. kolovoza, kada je u Jelušićevom prilazu iz otključanog automobila audi A6, pulskih registracijskih oznaka, ukrao autoradio i time oštetio 54-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna.

Protiv mladića i djevojke podnosi se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter