Uhićeno više od 500 ljudi u europskoj akciji


Europska policija uhitila je više od 500 osoba, zaplijenila više od 2,8 tona kokaina te nekoliko stotina vozila u nizu akcija provedenih u borbi protiv organiziranog kriminala, izvijestio je u ponedjeljak Europol. Policija iz 28 zemalja EU-a i ostalih europskih zemalja u razdoblju od 4. svibnja do 24. lipnja provela je niz akcija na 260 mjesta u sklopu operacije "Plavi jantar", stoji u priopćenju Europola.

Carinici i policija zaplijenili su 390 vozila i oko 110 kilograma heroina te 1300 tona ukradenog metala. Akcija je bila usmjerena na ilegalnu trgovinu koja se obavljala kontejnerima, na uhićenje osoba koje su iz južne Amerike u Europu krijumčarile drogu u zrakoplovima te na potragu za drogom u pošiljkama koje su poštom poslane iz Pakistana ili iz Afganistana.

"Načini skrivanja predmeta koji se ilegalno krijumčare različiti su - od skrivenog kokaina u dijelovima odjeće, potpeticama cipela ili skrivanja heroina u medicinskim instrumentima", stoji u priopćenju Europola. Operacija je rezultirala i uhićenjem brojnih trgovaca ljudima, a otkriveno je i sklonište ilegalnih imigranata u Mađarskoj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter