Uhićeno troje srpskih dužnosnika na Kosovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kosovska policija privela je u srijedu u Partešu, na jugu Kosova, troje dužnosnika u srpskim institucijama, priopćio je ured za Kosovo srbijanske vlade i ocijenio da je riječ o zastrašivanju Srba uoči kosovskih lokalnih izbora 3. studenoga.

Policija je za troje privedenih dužnosnika lokalnih srbijanskih institucija odredila zadržavanje do 48 sati, a srbijanski vladin ured za Kosovo je, najoštrije osuđujući uhićenje, zatražio da ih se pusti na slobodu i pozvao OESS da reagira i omogući Srbima i svim građanima na Kosovu, da bez straha i pritisaka glasuju na predstojećim lokalnim izborima.

Privođenje troje dužnosnika srbijanska je vlada ocijenila kao još jednu provokaciju i zastrašivanje srpskog stanovništva uoči lokalnih izbora.

Oglasila i lista "Srpska", koju na lokalnim kosovskim izborima podupire srbijanska vlada, ocijenivši kako određivanje policijskog pritvora Srbima do 48 sati "samo govori o nastavku pritisaka pred lokalne izbore".

Lokalne izbore zakazala je kosovska predsjednica Atifete Jahjaga i oni su dio bruxelleskog sporazuma o normalizaciji odnosa dviju država od 19. travnja, koji je omogućio Srbiji napredak prema početku pregovora o članstvu u EU, a Kosovu početak pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP). " (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter