Uhićeno troje prevaranata čije su žrtve sredovječni muškarci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska policija 43-godišnjakinju iz Kloštar Ivanića sumnjiči da je počinila dva kaznena djela prijevare. Jedno je počinila prošle godine sama, a drugo ove godine u suradnji sa sumještaninom, 49-godišnjakom iz Kloštar Ivanića, i 25-godišnjakinjom iz Vodnjana. Prevaranti su prevarili dva muškarca te se domogli pozamašne svote novca.

Ove godine u razdoblju od 1. veljače do 2. ožujka 43-godišnjakinja je s pomagačima od 65-godišnjeg muškarca iz Sentvinčenta u nekoliko navrata posudila novac, nakon čega ga je držala u zabludi da će mu novac vratiti, ali nije. Naivni 65-godišnjak oštećen je za više desetaka tisuća kuna.

Lani je prevarantica u razdoblju od lipnja do rujna, lažno se predstavljajući, 89-godišnjaku iz Kanfanara u nekoliko navrata prodala posteljinu za nekoliko tisuća eura. Potom ga je često nazivala te od njega više puta posudila novac uz obećanje da će mu ga vratiti. Međutim, to nije učinila pa je muškarac oštećen za nekoliko stotina tisuća kuna.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u jutarnjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske u Puli. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter