Uhiceno cetvoro kradljivaca bakra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pazinska policija je u cetvrtak na željeznickoj postaji Lupoglav uocila tri osobe nakon krada telefonske žice, no uspjeli su uhititi 24-godišnjaka iz Rijeke dok su dvojica državljana BiH u dobi od 26 i 32 godine iz Velike Kladuše uspjeli pobjeci.

Nakon kriminalistickog istraživanja nad Rijecaninom utvrdeno je da su njih trojica oko 19.40 sati izrezali i ukrali 2400 metara bakrene žice, žicu smjestili u vozilo i krenuli u pravcu Rijeke, a zateceni su prije dolaska do Tunela Ucka. Rijecanin je tada uhicen a bosanski državljani dali su se u bijeg. Daljnjim izvidima utvrdeno je da je trojka još u tri navrata u sijecnju i veljaci na dionicama Lupoglav - Borut i Borut - Cerovlje ukrala oko sedam tisuca metara bakrene žice. Ukupna materijalna šteta Hrvatskim željeznicama iznosi oko 18 tisuca kuna.

Protiv Rijecanina slijedi podnošenje posebnog izviješca pazinskom Opcinskom državnom odvjetništvu, a za dvojicom državljana BiH policija intenzivno traga.

Na pulskom podrucju je policija otkrila troje kradljivaca bakra, 27-godišnjakinju i 28-godišnjaka iz Pule te 23-godišnjaka iz Siska. Oni su u kradi zateceni u vojarni na Vallelungi u Puli u subotu oko 18.30 sati. Ulovljeni su u kradi bakrenih kablova i starog radijatora iz napuštene zgrade. Vojska je odmah obavijestila policiju, a na mjestu dogadaja obavljen je ocevid. Policija ce podatke kradljivaca proslijediti oštecenoj pravnoj osobi koja ima pravo podnijeti kaznenu prijavu.


Podijeli: Facebook Twiter