Uhiceno 14 prosvjednika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog remecenja javnog reda i mira i sprjecavanja izlaska clanova HDZ-a koji su veceras u hotelu Four Points obilježavali obljetnicu trešnjevackog ogranka, interventa policija pred tim je hotelom uhitila dvojicu antivladinih prosvjednika, a potom još dvanaestoricu koji su mirnim sjedenjem ispred policijske marice onemogucavali policiji da odveze uhicene.

Inace miran antivladin prosvjed na kojem se oko 18 sati na Cvjetnom trgu okupilo stotinjak prosvjednika skoro se pretvorio u sukob izmedu prosvjednika i clanova HDZ-a koji su izlazili na stranacke proslave na Trešnjevci, a u žestokom verbalnom sukobu izmedu prosvjednika i HDZ-ovaca moguce fizicke obracune sprijecila je interventna policija.

Pedesetak najupornijih prosvjednika nazocnim HDZ-ovcima uzvikivalo je "Pokrali ste državu", "Jaco odlazi", "Mafija, mafija", "Bando lopovska", "HDZ u celije", "Lopovi, lopovi". ?uri Perici, jednom od osnivaca HDZ-a, vikali su "?uro lopove".

Prije toga su prosvjednici, kojih je u vrhuncu bilo nekoliko stotina - što je najmanji odaziv do sada, mirnom prosvjednom šetnjom središtem grada, tijekom koje su blokirali promet, išli od Cvjetnog trga preko Trga bana Jelacica Hebrangovom ulicom, Savskom, Jukicevom do hotela Four Points.

Prosvjednici su uz hrvatske zastave nosili i zastave "Volim Hrvatsku", "Ne u EU" te parole "Jaco ne pravi se Englez", "Sindikalne vode: Vlada jednako leglo mita i korupcije (Kunst)" "Vlada pada", "Carica je gola" i sl.

Ovo je prvi put da prosvjednici nisu išli na Markov trg ni pred središnjicu HDZ-a. Novi prosvjed najavljen je za petak, 1. travnja.


Podijeli: Facebook Twiter