Uhićeno 14 ilegalaca s Bliskog istoka i iz Afrike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U riječkoj luci i na željezničkom kolodvoru te na autobusnom kolodvoru u Fužinama policija je zatekla 14 ilegalaca iz nekoliko arapskih država Bliskog istoka i sjeverne Afrike koji su se preko Hrvatske željeli domoći Europske unije, doznaje se u MUP-u.

Najveći broj stranaca pronađen je u srijedu poslijepodne u jednom od vagona u riječkoj luci. Djelatnici pomorske policije su ih zbog sumnje da ilegalno namjeravaju prijeći državnu granicu priveli na kriminalističko istraživanje tijekom kojega je utvrđeno da je riječ o pet državljana Alžira, tri državljana Tunisa te državljanima Egipta i Sirije.

U razgovoru s uhićenima policija je otkrila da su svi u Hrvatskoj zatražili azil, samovoljno napustili prihvatilište te se na karlovačkom kolodvoru ukrcali u teretni vagon u namjeri ilegalnog odlaska u zemlje Europske unije.

Pola sata iza ponoći riječka interventna policija je na željezničkom kolodvoru zatekla državljane Maroka i Palestine, koji su uz prekršajne prijave temeljem Zakona o azilu, vraćeni u prihvatilište.

Još dvojica ilegalaca, državljani Alžira i Maroka, uhićeni su oko 22.40 na kolodvoru u Fužinama u autobusu koji je iz Zagreba vozio u Rijeku, izvijestila je policija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter