Uhicenja u Podravci i SMS-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog afere SMS i sumnje u malverzacije dionicama Podravke uhiceni su bivši šef Uprave Podravke Darko Marinac, aktualni šef Uprave Zdravko Šestak i clan Uprave Saša Romac, javlja Net.hr.

U jutarnjim satima u garaži Podravkine zgrade u Zagrebu nastalo je komešanje, kada su, tvrde ocevici, djelatnici USKOK-a doveli bivšeg šefa uprave Marinca i odveli ga u prostorije tvrtke na prvom katu. U meduvremenu su uhiceni i aktualni šef Uprave Šestak te clanovi Uprave Saša Romac i Josip Pavlovic.

Kako javlja Vecernji list, uhiceni su i direktor i suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat te direktor splitskog SMS-a Srdan Mladinic. Neslužbeno se doznaje da su policijski djelatnici još uvijek u prostorijama Podravke.

"Mi nikad ne govorimo o imenima. Mogu potvrditi da je jedna obrada u tijeku", bilo je sve što je bio voljan reci nacelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Medu uhicenima je i Saša Romac, clan Uprave Podravke, koji je u koprivnicku tvrtku došao 2002. na funkciju izvršnog direktora za program Nestléa i trgovacku robu, a 2004. preuzeo je dužnost direktora sektora Upravljanja komercijalnim partnerstvima. Od 2005. godine do danas clan je Uprave Podravke. Zdravko Šestak Clan je Uprave Podravke takoder od 2005. godine, a 22. srpnja 2008. preuzeo je dužnost predsjednika Uprave.

Neslužbeno se doznaje od izvora bliskog predistrazi da se osumnjiceni celnici Podravke terete da su financijske transkacijama preko Fima Grupe i SMS-a od 2006. Podravkinim sredstvima htjeli steci vlasništvo nad dionicama te tvrtke. Mediji nagadaju da su nizom kreditnih poslova oštetili Podravku za cak 250 milijuna kuna u što je ukljucen i kredit SMS-u od 65 milijuna kuna.

Upravo je nakon javne objava price o tom kreditu pokrenuta policijsko-uskocka predistraga. Borovec nije želio reci gdje se uhiceni sada nalaze ni potvrditi nagadanja medija da je akcija provedena na više razlicitih adresa u Koprivnici, Zagrebu, Varaždinu i Splitu.


Podijeli: Facebook Twiter