Uhiceni zbog vodenih pištolja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iranska policija uhitila je nekoliko mladica koji su sudjelovali u posljednjim organiziranim bitkama pištoljima na vodu i time pocela suzbijati "vodene borbe" koje su se pocele širiti zemljom.

Bitku vodom u jednom teheranskom parku u petak, za koju se misli da je organizirana putem internetskih društvenih servisa, policija je prekinula uhicenjem nekoliko prijestupnika, izvijestila je poluslužbena novinska agencija Mehr u nedjelju.

"Neke od tih buntovnika koji su namjeravali voditi bitku vodom policija je uhitila u petak", rekao je Mehru Ahmadreza Radan, zamjenik nacelnika teheranske policije.

Miješanje medu spolovima izvan braka u Iranu je zabranjeno, a konzervativci u toj zemlji su bili skandalizirani slikama desetina mladih kako se medusobno prskaju vodom u javnosti.

Nakon što je prije nekoliko tjedna izvješteno o prvim vodenim borbama u prijestolnici razne internetske stranice objavile su fotografije momaka i djevojaka u mokroj odjeci kako jedni na druge bacaju balone punjene vodom, gadaju se iz pištolja na vodu i prskaju se vodom iz boca.

Takve su se "bitke" proširile zemljom unatoc upozorenjima vlasti. One se vide kao posljednji iskaz mladenacke pobune Iranaca protiv islamskih normi koje traže od žena da pokrivaju kosu u javnosti i nose široku odjecu.

Konzervativci kažu da se "vodeni ratovi" moraju iskorijeniti kako bi se sprijecilo da kvare iransku mladež, a veliki dio krivnje za takvo "kvarenje" pripisuju "mekom ratu" koji Zapad vodi putem televizije, filmova i pop glazbe.


Podijeli: Facebook Twiter