Uhiceni zbog pokušaja ubojstva i pljacke bankomata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska policija je u suradnji s rijeckim odjelom PNUSKOK-a razotkrila skupinu od šest osoba od kojih su petorica iz Poreca i jedan s državljanstvom Srbije i Slovenije, zbog pucnjave kod kasina Zephyr u Plovaniji prošle godine u lipnju.

Medu njima je i 26-godišnji Siniša Pavlovic zvani Simke iz Poreca, odgovoran za provaljivanje u bankomate u Tinjanu i Svetom Lovrecu u sijecnju i veljaci ove godine, koji je bio u bijegu. Policija je nakon dovršenog dijela istraživanja istražnom sucu Županijskog suda u Puli u petak privela cetiri osobe.

Naime, 33-godišnji Porecan Sebastijan Vidovic, osumnjicen za pokušaj ubojstva i dovodenje u opasnost života i imovine opceopasnom radnjom ili sredstvom na parkiralištu kasina Zephyr u Plovaniji, nalazi se na odsluženju zatvorske kazne u Austriji, dok je 42-godišnjak, državljanin Srbije i Slovenije, u bijegu te policija za njim još traga. Policija nije htjela otkriti inicijale niti pojedinosti jer istraga još nije dovršena.

Bujska i porecka policija je utvrdila da je 33-godišnjak iz Poreca 4. lipnja prošle godine oko 22 sata na parkiralištu spomenutog kasina ispalio nekoliko hitaca prema 33-godišnjaku iz Zagreba. Uslijed pucnjave oštecen je automobil u kojem se Zagrepcanin nalazio te stakla na kasinu.

Sporni pištolj je 33-godišnjak dao na cuvanje 31-godišnjaku iz Poreca cime je potonji pocinio kazneno djelo pomoci pocinitelju nakon izvršenja kaznenog djela. Utvrdeno je i da je spomenuta šestorka u studenom pretprošle godine te u srpnju, kolovozu i rujnu prošle provalila u pet obiteljskih kuca i poslovni prostor na podrucju Poreca i Pazina te ukrala zlatninu, dragocjene satove, oružje, tehnicku opremu te skuplje odjevne predmete.

Podsjetimo da u pucnjavi ispred kasina u Plovaniji nitko nije ozlijeden, vec je oštecen mercedes i staklene stijene kasina. Prema neslužbenim informacijama, Porecan Vidovic je tada pucao prema Gjinu Zallaju (48) iz Umaga i Danijelu Cibaricu (33) iz Portoroža. U vatrenom okršaju ispaljeno je više hitaca. Cibaric je poznat po ucjeni slovenskog tajkuna Rajka Horvatica.

Pljacke bankomata u Tinjanu i Sv. Lovrecu odjeknule su u hrvatskim medijima, a istoga dana nakon pljacke u Svetom Lovrecu policija je uhitila trojicu ucesnika, a dva dana kasnije još dvojicu. Tada je policiji pobjegao šesti pripadnik grupe pljackaša, Siniša Pavlovic (26) iz Poreca, za kojim je tragala desetak dana.


Podijeli: Facebook Twiter