Uhiceni zbog krade jahte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umažanin D. K. (40) i Zagrepcanin E. I. (31) prepraceni su u Istražni centar Županijskog suda u Puli zbog sumnje da su izmedu 21. i 25. kolovoza ove godine iz marine Nautica u Novigradu ukrali jahtu vrijednu 700 tisuca eura, ciji je vlasnik jedan njemacki državljanin. No, time kriminalisticka obrada nije završena jer se sumnja da je u tu tešku kradu bilo ukljuceno još ljudi, a moguce je i da je takvih krada bilo više.

"Kriminalistickom obradom utvrdeno je da su Umažanin i Zagrepcanin ukrali motornu jahtu marke Performance, dužine 13,2 metra, proizvedenu 2008. godine, koja je uocena prije nekoliko dana u kanalu kod Nina", kazao je Marko Petkovic iz PU istarske. Djelatnici Policiske uprave zadarske kod Nina su 29. rujna u 16.30 sati uhitili Zagrepcanina E. I., koji je prethodno vec narucio vadenje jahte iz mora. Iz te se informacije može naslutiti namjera lopova da na jahti preinaci sve što bi odalo da je rijec o "vrucoj robi" i da je na koncu negdje, možda cak u inozemstvu, dobro proda.

Policija je stoga na jahti obavila ocevid te ju je, uz potvrdu, oduzela. Zadarski policajci prepratili su Zagrepcanina do Umaga, gdje je u nastavku kriminalisticke obrade istoga dana navecer uhicen i 40-godišnji Umažanin D. K., takoder osumnjicen za kradu jahte. Policija je izvršila pretrage vozila i stanova, oduzela nekoliko mobitela i pronašla više predmeta koji mogli biti povezani s kradama. Kod E. I. je pronaden i pištolj marke "Nato Luger" sa streljivom.


Podijeli: Facebook Twiter