Uhiceni umaški razbojnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da je pocinio dva razbojstva i iznudu umaška je policija uhitila 29-godišnjaka iz Umaga. Osim njega, uhiceni su 26-godišnji i 22-godišnji Umažani, koji se sumnjice da su u kaznenim djelima pomagali 29-godišnjaku.

Dvadesetdevetogodišnjak i 26-godišnjak su u parku ispred zgrade gradskog poglavarstva u Umagu 16. prosinca u vecernjim satima sreli 19-godišnjaka iz Umaga, kojeg su potom odveli do obale. Dvojac je mladicu prijetio i od njega tražio novac, a ovaj im je predao novcanik.

Iste je veceri 29-godišnjak, ovaj put s 22-godišnjakom, u Ulici Ernesta Miloša presreo maloljetnog hrvatskog državljanina. Dvojica su maloljetnika fizicki napala te ga uz prijetnje i pretražila, oduzevši mu mobitel, cigarete i novac.

Trece kazneno djelo za koje ga se tereti 29-godišnjak je ponovno pocinio s 22-godišnjakom tijekom prosinca ove godine. Presreli 19-godišnjeg Umažanina od kojeg je 29-godišnjak tražio da mu vrati oko dvije tisuce kuna za prijenosno racunalo, ili da mu pak da svoj skuter. Buduci da ga je 29-godišnjak udario, 19-godišnjak mu je iz straha dao skuter u zamjenu za novac.

Trojica Umažanina su u nedjelju predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske, a protiv njih slijede kaznene prijave. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter