Uhiceni ubojice hrvatske redovnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica mladica osumnjicenih za umorstvo hrvatske redovnice Lukrecije Mamic i talijanskog volontera Francesca Bazzanija u nedjelju navecer u katolickoj misiji u Kirembi na sjeveru Burundija uhicena su, rekla je u ponedjeljak policija te africke zemlje.

Kod uhicenih je pronadeno 4.000 eura ukradenih iz samostana.

U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija rekli su da ce hrvatsko veleposlanstvo u Južnoj Africi, koje pokriva Burundi, zatražiti od burundskih vlasti podrobnije obavijesti o cijelom slucaju.

Lukrecija Mamic, redovnica Družbe sestara službenica milosrda (Ancelle della Carita'), ubijena je u napadu, a pljackaši su poglavaricu samostana koja je iz Italije odveli kao taoca zajedno s talijanskim volonterom Bazzanijem, kojeg su takoder ubili, a sestri Carli izrezali su ruke.

Sestra Lukrecija Mamic svoj misionarski rad pocela je 1984., u Ekvadoru u Južnoj Americi, a 2002. došla je u Burundi gdje je radila u bolnici u Kirembi pomažuci neishranjenima i oboljelima od AIDS-a.

Katolicka misija nalazi se tik uz bolnicu koju financira biskupija iz Brescie sa sjevera Italije.

Tijelo casne sestre Lukrecije bit ce prevezeno u Italiju, gdje je glavna uprava Družbe sestara službenica milosrda, a nakon toga ce se organizirati prijevoz u Hrvatsku.


Podijeli: Facebook Twiter