Uhiceni u Banjoj Luci priznao da je unio oružje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija u Banjoj Luci uhitila je osobu koja je tijekom ispitivanja priznala da je unijela oružje i eksploziv u sportsku dvoranu u kojoj je u ponedjeljak održana svecana akademija u povodu obljetnice osnutka Republike Srpske, potvrdila je u srijedu glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova RS Mirna Šoja.

Ona je lokalnim medijima kazala da policija trenutacno provjerava njegove motive i moguce veze s drugim osobama. Uhicena osoba, ciji identitet nije objavljen, za sada se sumnjici za kazneno djelo terorizma.

Tijekom redovitog pregleda dvorane "Borik" uoci održavanja akademije na kojoj je bio i predsjednik Srbije Boris Tadic policija je u nedjelju pronašla skriveno oružje i eksploziv. Službeno je priopceno da je rijec o kolicini oružja koja je "mogla ozbiljno ugroziti sudionike i goste akademije".

Pozivajuci se na neimenovane policijske izvore, RTV RS je javila da je u stropu novinarske lože bilo skriveno tri kilograma TNT-a s upaljacem, jedna snajperska puška te dvije strojnice, dva "škorpiona", prigušivac te oko 400 metaka.

Mediji u RS nagadaju da je rijec o oružju i eksplozivu pripremljenom s ciljem izvodenja atentata na visoke entitetske i dužnosnike iz Srbije koji su u ponedjeljak bili u Banjoj Luci. Policija takve tvrdnje nije komentirala. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter