Uhićeni Rumunji koji su opljačkali zlatarnicu

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Dvojici od petorice rumunjskih državljana nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su 24. srpnja provalili u zlatarnicu "Celje" u sklopu pulskog Mercatora određen je istražni zatvor, priopćila je istarska policija.

U suradnji s PU primorsko-goranskom djelatnici PU istarske dovršili su istraživanje nad Rumunjima koji su 1. i 2. kolovoza uhićeni zbog sumnje da su u Puli 24. srpnja u 3.05 sati provalili u zlatarnicu i ukrali veću količinu nakita te pravnoj osobi iz Zagreba pričinili milijunsku štetu.
U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga nadležnog suda izvršena je pretraga obiteljske kuće u kojoj su Rumunji boravili i automobila kojima su se koristili te su pronađeni predmeti koje se mogu povezati s izvršenjem ovog kaznenog djela.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja rumunjski državljani, 39-godišnjak, 34-godišnjak, 19-godišnjak i dvojica 24-godišnjaka, privedeni su 3. kolovoza u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a dvojici 24-godišnjaka određen je istražni zatvor. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter