Uhiceni provalnici iz Tinjana i Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pazinska policija kriminalisticki je obradila 19-godišnjaka iz Tinjana zbog sumnje da je pocinio pet kaznenih djela. Utvrdeno je da je od veljace prošle godine do protekle srijede na pazinskom podrucju pocinio pet krada, od kojih cetiri teške.

Pocetkom veljace prošle godine mladic je provalio u vikendicu u mjestu Ladavci te ukrao lovacku pušku marke crvena zastava i više komada patrona. Vlasnik, 76-godišnjak, oštecen je za oko dvije tisuce kuna. Tijekom svibnja prerezao je lokot stolarske radionice u mjestu Srbinjak i ukrao više komada gradevinskog alata, cime je 37-godišnju vlasnicu oštetio za 15 tisuca kuna. U kolovozu je iz vikendice u mjestu Mohori ukrao novac i više komada zlatnog nakita 61-godišnjoj Austrijanki, oštetivši je za 35 tisuca kuna. Mladic je u vikendicu ušao kroz prozor. Ukradeni novac 19-godišnjak je potrošio, a nakit bacio u jednu jamu na podrucju Pazinštine.

S nezakljucane farme u mjestu Jakovci u studenom lani 70-godišnjaku je ukrao 100 litara dizelskog goriva, vrijednog 600 kuna. Proteklog tjedna, u noci s utorka na srijedu, u Jakovcima je nasilno otvorio rezervoar teretnog vozila varaždinskih oznaka i ukrao 200 litara dizelskog goriva. Varaždinsko poduzece, vlasnik vozila, ošteceno je time za dvije tisuce kuna.

Provalnik iz Pule krao novac i nakit


Zbog osnovane sumnje na dva kaznena djela teške krade i jedno djelo krade na podrucju Medulina i Pule, pulska policija je kriminalisticki istražila 35-godišnjaka iz Pule. Utvrdena je sumnja da je u razdoblju od 25. prosinca do 8. veljace u Radicevoj i Ulici Tina Ujevica u Puli provalio u dva stana, odakle je ukrao novac i zlatni nakit na štetu 53-godišnjaka i 76-godišnjaka iz Pule za iznos od oko 50 tisuca kuna.

Takoder ga se sumnjici da je 11. sijecnja u popodnevnim satima iskoristio nepažnju 81-godišnje žene iz Banjola i ušao u nezakljucanu kucu iz koje je ukrao tri rucna sata i bankovnu karticu s PIN-om, a potom je na bankomatu podignuo novac. Žena je oštecena za oko osam tisuca kuna. Nakon istraživanja 35-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU istarske. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter