Uhiceni provalnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadesetogodišnjak s podrucja Medulina uhicen je nakon što je pulska policija utvrdila osnovanu sumnju da je u posljednjih nekoliko godina pocinio tri krade i jednu provalu na podrucju opcine Medulin.

Mladic je u noci sa 17. na 18. ožujka ove godine u Pješcanoj Uvali provalio u vikendicu i ukrao dva agregata u vlasništvu 59-godišnjeg austrijskog državljanina, oštetivši ga za nekoliko tisuca kuna.

Prošle godine u travnju iz dvorišta jednog ugostiteljskog objekta, takoder u Pješcanoj Uvali, ukrao je motocikl aprilia u vlasništvu 38-godišnjaka. Motocikl je pronaden vec iduceg dana u Ulici Kucine u Vinkuranu te je vracen vlasniku.

Još u srpnju 2008. godine pocinio je dvije krade u Pomeru. U tamošnjem autokampu otudio je gumeni camac s izvanbrodskim motorom u vlasništvu 55-godišnjeg nizozemskog državljanina, a potom je s gumenog camca u vlasništvu 47-godišnjeg švicarskog državljanina otudio spremnik za gorivo s gorivom i torbu s cetiri pojasa za spašavanje, cime je vlasnike oštetio za nekoliko tisuca kuna. Protiv njega  je Opcinskom državnom odvjetništvu u Puli podnijeta kaznena prijava.

Provalio u aparat za kavu

Pulska je policija provela kriminalisticko istraživanje nad 18-godišnjakom iz Pule i utvrdila osnovanu sumnju da je pocinio kazneno djelo teške krade provaljivanjem.

Mladic je krajem lipnja ove godine u Rovinjskoj ulici u Puli najprije provalio u prostoriju zgrade u izgradnji, a potom i u aparat za tople napitke koji se u njoj nalazio i iz kojeg je otudio novac. Materijalna šteta procijenjena je na oko dvije tisuce kuna. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter