Uhiceni prosvjednici protiv pohlepe na Wall Streetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njujorška policija uhitila je 80 ljudi koji su u povorci prolazili Manhattanom prosvjedujuci protiv korporativne pohlepe Wall Streeta.

Prosvjednici, nezadovoljni financijskim sustavom koji pogoduje bogatima, nekoliko sati blokirali su promet. Vecina sudionika povorke bili su studenti.

Na Union Squareu policija je pokušala prosvjednike ograditi koristeci se narancastim plasticnim vrpcama. Tada su pocela uhicenja. Policija tvrdi da su vecinu prosvjednika uhitili zbog ometanja prometa.

Optužbe ukljucuju i opiranje uhicenju, a jedan je prosvjednik uhicen i zbog napada na policajca. Navodno mu je ozlijedio rame. Neki od uhicenih snimili su uhicenja te ih objavili na internetu.

Glasnogovornik prosvjednika Patrick Bruner policijsku je akciju opisao kao iznimno nasilnu te je od okupljenih prosvjednika zatražio da ostanu mirni.

Organizatori prosvjeda na svojoj internetskoj stranici occupywallstreet.org kažu da bi se broj uhicenim mogao popeti i do stotinu. Javljaju da je Trg slobode trenutacno okružen jakim policijskim snagama.

Okupacija Wall Streeta ušla je u svoj drugi tjedan.


Podijeli: Facebook Twiter