Uhićeni osumnjičeni za krađu nakita i novca u Dubravi

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Zagrebačka policija uhitila je pet osoba osumnjičenih za krađu dragocjenosti iz obiteljske kuće u Dubravi, u vrijednosti 1,5 milijuna kuna.

Nakon dovršetka kriminalističke istrage, zbog sumnje za sudjelovanje u krađi u kojoj je otuđen novac, dokumenti i sefovi s nakitom, uhićena su četiri 19-godišnjaka i jedan 36-godišnjak.

Trojica 19-godišnjaka osumnjičena su za krađu, 36-godišnjak za pomaganje, a četvrti 19-godišnjak za prikrivanje krađe.

Trojica osumnjičenika 2. listopada u večernjim satima osobnim su se vozilom dovezli do obiteljske kuće 45-godišnjakinje na području Dubrave, znajući za odsutnost ukućana. Jedan od njih ostao je u automobilu, dok su druga dvojica pronašli ključ ulaznih vrata (od ranije su znali gdje ga ukućani odlažu) te ušli u obiteljsku kuću i otuđili novac, dokumente i sefove u kojima se nalazio nakit te po izlasku zaključali vrata i odložili ključ gdje su ga i pronašli.

Osumnjičeni trojac potom se odvezao do 36-godišnjaka koji im je obio sefove, za naknadu od 1.000 kuna. Petoosumnjičenom su predali otuđeni nakit za što im je on isplatio 75.000 kuna koje su trojica 19-godišnjaka međusobno podijelila.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je Općinskom državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće, navodi policija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter