Uhiceni mladi razbojnici iz Medulina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je policija kriminalistickim istraživanjem nad dvojicom 20-godišnjaka s podrucja Medulina utvrdila osnovanu sumnju da su pocinili tri kaznena djela, i to razbojništvo, drsku kradu i pokušaj krade. Osnovano se sumnja da su mladici 16. ožujka 2010. oko 19.45 sati, odjeveni u motoristicka odijela i motoristicke kacige, ušli u trgovinu u Pješcanoj Uvali. Nakon što je jedan od njih udario bejzbol palicom po pultu odnijeli su registar-kasu s dnevnim utrškom i pobjegli.

Mladici su nekoliko mjeseci ranije, krajem prosinca 2009. godine, iz trgovine u Valdebeku takoder pokušali otuditi registar- kasu, no u tome ih je sprijecila 45-godišnja djelatnica. Nekoliko dana kasnije, u trgovini u Vinkuranu, pocinili su kazneno djelo drske krade, i to tako što su rukama udarili po kasi i iz nje otudili nešto više od cetiri tisuce kuna.

Nadalje, policija je utvrdila da je jedan od 20-godišnjaka u prosincu 2007. provalio u trgovinu u Vinkuranu, i to tako što je razbio staklo izloga te iz unutrašnjosti otudio bonove za mobitel, razna alkoholna pica i cigarete, oštetivši pritom tvrtku iz Pule za više od cetiri tisuce kuna. Nakon kriminalistickog istraživanja obojica su prošli cetvrtak u jutarnjim satima privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter