Uhićeni krijumčari heroina iz Zagreba i Pule

Zaplijenjeni heroin (fotografija PUZ-a)
Zaplijenjeni heroin (fotografija PUZ-a)

Petero hrvatskih državljana uhićeno je zbog sumnje da su od ljeta prošle godine iz Albanije i Kosova, preko Hrvatske i Crne Gore, do zemalja zapadne Europe, prokrijumčarili najmanje deset kilograma heroina, čija se vrijednost procjenjuje na više od milijun kuna, izvijestila je danas zagrebača policija.

Pod istim sumnjama još je dvoje hrvatskih državljanja od ranije u istražnom zatvoru u Zagrebu i Sloveniji, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utrđeno je da je droga krijumčarena u organizaciji 39-godišnjaka, koji otprije nije bio poznat policiji.

On je nabavu droge dogovarao u Albaniji i na Kosovu, gdje ima rodbinske veze, droga bi se sakrivala u posebno prepravljenim akumulatorima iznajmljenih automobila, a kuriri bi po 'jednoj rundi' krijumčarenja 2,5 do tri kilograma droge dobivali oko tisuću eura, rekao je Dražen Miličević, voditelj Službe kriminaliteta droga.

Vrijednost zaplijenjene droge u prodaji na ilegalnom tržištu je više od milijun kuna, dok bi u uličnoj prodaji iznosila znatno više s obzirom da se je riječ o heroinu visoke čistoće. Na ilegalnom švicarskom tržištu, dokle je utvrđeno da se droga u ovom slučaju krijumčarila, vrijednost po kilogramu takvog heroina je od 30 do 35 tisuća franaka.

Protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava USKOK-u. Svi su hrvatski državljani, dolaze iz Zagreba i Pule, a stari su između 25 i 39 godina. Uhićeni su u petak, u suradnji PUZ-a s PN USKOK-om i koordinaciji s USKOK-om. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter