Uhićeni Iranci zbog krađa u Rovinju i Pazinu

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Dvoje iranskih državljana u dobi od 38 i 31 godine uhitili su policijski službenici PU primorsko-goranske na području Crikvenice, a povezuju ih sa dva kaznena djela krađe i tri prijevare koje su počinili na području Rijeke, Opatije, Rovinja i Pazina, tijekom nedjelje i ponedjeljka, te 17. srpnja na području Krapine. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su oštetili banku i tvrtke na području Kastva, Opatije i Krapine čije su zaposlenike doveli u zabludu ili im na drugi način odvlačili pažnju, primjerice prilikom mijenjanja novca. Potom, sumnjiče se da su na istarskom području počinili dva kaznena djela.

Prvo su oko 13.20 sati u ponedjeljak u mjenjačnici u Ulici Carducci u Rovinju, prevarili 40-godišnju djelatnicu oštetivši je za više tisuća kuna. Istoga dana su u poslovnici za otkup zlata u Ulici 25. rujna u Pazinu od 23-godišnje djelatnice zatražili mijenjanje novca prilikom čega su joj odvratili pozornost te otuđili nekoliko tisuća kuna.

Policija je pronašla kod njih dio ukradenog novca, koji će biti vraćen vlasnicima, a ukupna materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna. Oboje osumnjičenih predano je tijekom utorka pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter