Uhićena zbog prijetnji Ranku Ostojiću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da je na društvenoj mreži smrću prijetila potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću, bjelovarsko-bilogorska policija uhitila je 47-godišnju ženu i kazneno je prijavila zbog prijetnje državnom dužnosniku.

PU bjelovarsko-bilogorska je izvijestila da je danas dovršila kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom koju sumnjiči da je na svom profilu na nekoj od društvenih mreža prijetila smrću Ostojiću kao državnom dužnosniku, vezano uz njegov rad i položaj.

Protiv osumnjičene je bjelovarskom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog prijetnje, a tijekom dana bit će predana pritvorskom nadzorniku te policijske uprave.

Prema Kaznenom zakonu, zatvorskom kaznom od tri godine kaznit će se onaj tko drugome ozbiljno prijeti da će njega ili njemu blisku osobu usmrtiti, teško tjelesno ozlijediti, oteti, ili mu oduzeti slobodu, ili nanijeti zlo podmetanjem požara, eksplozijom, ionizirajućim zračenjem, oružjem, opasnim oruđem ili drugim opasnim sredstvom, ili uništiti društveni položaj ili materijalni opstanak.

Ako je pak kazneno djelo prijetnje počinjeno prema službenoj ili odgovornoj osobi u vezi s njezinim radom ili položajem, kao što je ovo slučaj, predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Zbog prijetnji ministru Ostojiću, također na društvenoj mreži odnosno svom Facebook profilu, početkom kolovoza u Zagrebu je uhićen i pritvoren Marko Francišković, potpredsjednik udruge "Pravednik". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter