Uhićena pulska razbojnica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju je 49-godišnja Puljanka privedena u pritvorsku jedinicu zbog triju kaznenih djela razbojstva, od čega dva u pokušaju. Sva razbojstva je počinila tijekom vikenda na području Pule, a uspjela je opljačkati tek nekoliko tisuća kuna dok su joj druga dva pokušaja propala.

Pulska policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je razbojnica u subotu u Paladijevoj ulici u Puli oko 11.30 sati ušla u poslovnicu za otkup zlata i srebrea naoružana pištoljem i zaprijetila 21-godišnjem djelatniku iz Požege da joj preda novac. Od mladića je uspjela pokupiti nekoliko tisuća kuna i otišla.

Sljedećeg dana, u nedjelju, krenula je u akciju u jutarnjim satima te je u 8.30 sati došla do mjenjačnice na Giardinima te je 30-godišnjoj djelatnici iz Marčane predala ceduljicu s prijetećim sadržajem, tražeći novac, no otišla je bez plijena. Pola sata kasnije razbojnica se pojavila u trgovini u Pješčanoj Uvali gdje je uz prijetnju pištoljem od 43-godišnje djelatnice iz Pule tražila novac. Djelatnica je odbila dati novac i razbojnica se udaljila. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter