Uhićena majka i još dvije osobe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nedaleko od lučice Mandrač u Puli danas oko 9 sati nađeno je tijelo trogodišnjeg dječaka iz Pule. Zbog sumnje da je smrt mališana nastupila nasilno, policija je tijekom dana privela više osoba, a u kasnim poslijepodnevnim satima zbog sumnje da su povezane za zločinom uhićene su tri osobe. Kako neslužbeno doznajemo, radi se majci dječaka, 32-godišnjoj C. P. i jednoj maloljetnici i jednoj punoljetnoj muškoj osobi.

Neslužbene su to, ali pouzdane informacije o smjeru i tijeku istraživanja smrti dječaka, za koju je policija odmah izvijestila da sumnja da je nastupila nasilnim putem, ne navodeći druge detalje.

Prijavila nestanak, pa odvela policiju do tijela

Upućeni u slučaj tvrde da se u Puli dogodilo jedno od najbrutalnijih ubojstava u Hrvatskoj. Iz pouzdanih izvora doznajemo da se u nasilnu smrt dječaka pronađenog u plićaku na obali mora posumnjalo jer je na vratu imao tragove nalik onima koje nastaju uslijed gušenja. No policija ovu informaciju nije željela ni potvrditi ni demantirati, navodeći da će uzrok smrti biti utvrđen obdukcijom koja će biti obavljena tijekom sutrašnjeg dana.

Tek će se tada pouzdano znati je li dječak ubijen i na koji način, a potom će se daljnjim istraživanjem utvrđivati tko je od danas privedenih osoba počinitelj, a tko supočinitelj ili pak pomagač u zločinu. Nepoznato je zasad i kako je tijelo dječaka završilo u plićaku, je li usmrćen ondje ili u stanu, ili pak negdje drugdje…

Doznajemo da je majka dječaka pulskoj policiji prijavila njegov nestanak 24. svibnja oko ponoći. Istražiteljima je navodno ispričala da je dječaka ostavila oko 18 sati da se igra u dvorištu i nadgledala ga s terase stana na drugom katu u Akvilejskom prilazu 2. Navodno ga oko 18.30 sati više nije bilo u dvorištu pa ga je krenula tražiti po gradu, a nakon što ga do ponoći nije našla, policiji je prijavila njegov nestanak. Policiji je dojava majke od početka bila sumnjiva, ali je ipak pokrenuta potraga za dječakom koja je trajala cijelu noć. Oko 9 sati dogodio se obrat: policiju je upravo dječakova majka odvela do tijela na Mandraču! Mrtvo je dijete ležalo u plićaku, na oko kilometar od lučice Mandrač, prema Vallelungi.

Pulski gradonačelnik zgrožen zločinom

Zločin koji je zgrozio ne samo pulsku i istarsku nego cijelu hrvatsku javnost komentirao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić. Istaknuo je da je gradonačelnik, a prije svega kao otac, duboko ožalošćen jer ovakav događaj nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

"Ubojstvo nedužnog djeteta zaslužuje svaku osudu i ovim putem apeliram na policiju da poduzme sve mjere kako bi čim prije pronašli krivce ovog gnusnog događaja", poručio je Boris Miletić. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter