Uhicena dva dužnosnika HNS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dopredsjednik HNS-a i bivši nogometni sudac Željko Širic te predsjednik Sudacke komisije Stjepan Djedovic uhiceni su pod sumnjom da su primili mito kako bi utjecali na sudenje na najmanje jednoj utakmici HNL-a, doznaje se iz izvora bliskog istražiteljima.

Rijec je o predmetu u nadležnosti USKOK-a u kojemu, kao i u policiji za sada ne žele ništa službeno objaviti.

Po pisanju medija, dvojica nogometnih djelatnika uhiceni su sinoc, a na teret im se stavlja primanje mita te zlouporaba položaja i ovlasti i to u razdoblju nakon što su prestali aktivno suditi na nogometnim terenima i postali nogometni dužnosnici.

Željko Širic je nakon prestanka sudenja ušao u Sudacku komisiju koju vodi Djedovic. Obojica su danas trebali biti na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Mediji nagadaju kako je njihovo uhicenje rezultat nastavka antikorupcijske akcije "Offside" koja je do sada, zbog podmicivanja i namještanja utakmica, na optuženicku klupu zagrebackog Županijskog suda dovela 15 nogometaša i sportskih djelatnika klubova Croatia Sesvete, Varteks i Medimurje.

Širic se dugi niz godina smatrao jednim od ponajboljih hrvatskih nogometnih sudaca. Vrlo cesto je sudio u derbijima Dinama i Hajduka.


Podijeli: Facebook Twiter