Uhićena četvorica državljana Srbije pri pokušaju krijumčarenja 63 migranta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zajedničke ophodnje srbijanske vojske i policije u suradnji s Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), u okolici Niša otkrile su i uhitile četvoricu državljana Srbije pri pokušaju da ilegalno prokrijumčare 63 osobe iz Afganistana, Sirije i Pakistana, priopćeno je u subotu. 

U skupini od 63 otkrivena migranta je 22 malodobne djece, a njih su u petak navečer u četiri osobna putnička automobila pokušali prokrijumčariti F. M. (1988) iz Gnjilana, A.S. (1997), E.A. (1976) te malodobni S.R. (1999) iz Preševa, priopćilo je zapovjedništvo zajedničkih snaga vojske i policije Srbije. 

Automobili marke Volvo S-40 iz Beograda, Opel Astra iz Pančeva, VW Passat iz Novog Sada, te Renault Megane iz Vranja imali su falsicirane registarske oznake. Trojici uhićenih krijumčara  određen je 48-satni pritvor, a malodobnik je pušten nakon saslušanja. 

Otkako su počele zajedničke ophodnje granica prema Makedoniji i Bugarskoj, od 22. lipnja do danas, zajedničke snage Vojske Srbije i MUP Srbije otkrile su ukupno više od 5.600 migranata u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice Srbije. Pritom je 4.888 migranata odustalo od ulaska na teritorij Srbije, a njih 753 smješteno je u prihvatne centre, navodi se u priopćenju. 

Istodobno, pri pokušaju ilegalnog prelaska iz Srbije u Hrvatsku u zadnja dva mjeseca na prijelazima Šid I Batrovci srbijanski su granični policajci i carinici spriječili nekoliko desetaka ilegalaca, mahom iz Afganistana i Pakistana, te u manjem broju iz Iraka i Sirije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter