Uhicena bivša HDZ-ova šefica racunovodstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijecnica Zagrebacke županije te bivša šefica HDZ-ovog racunovodstva Branka Pavoševic uhicena je u cetvrtak ujutro po nalogu USKOK-a, a u sklopu istrage oko poslovanja tvrtke Fimi media.

Pavoševic je obnašala dužnost šefice racunovodstva od 2003. do 2008. godine, kada je smijenjena nakon što je Državna revizija otkrila nepravilnosti u financijskom poslovanju stranke.

Kako neslužbeno doznaje Vjesnik, Mladen Barišic, bivši glavni riznicar HDZ-a, tijekom dosadašnje istrage ispricao je kako je dio novca nosio u HDZ te predavao Branki Pavoševic. Rijec je bila o iznosima od 100 do 200 tisuca kuna mjesecno.

"Iskljucivo po uputama Ive Sanadera, meni bi Branka Pavoševic svaki mjesec rekla kolike su potrebe stranke za taj mjesec, te je li ostalo nešto nepodmirenih troškova od prošlog mjeseca", kazao je, izmedu ostalog, Barišic uskockim istražiteljima, navodi Novi list.

Prema Barišicevom iskazu, dok je na celu stranke bio Ivo Sanader, taj se novac koristio za tekuce troškove, ali navodno i za isplatu 'dodatka' na placu nekim dužnosnicima stranke.

Pavoševic je u cetvrtak ujutro odvedena i policijsku jedinicu za zadržavanje na Senjaku, a tijekom dana bit ce sprovedena na saslušanje u zgradu USKOK-a.


Podijeli: Facebook Twiter