Uhićen zbog provale, a lani bio "Ponos Hrvatske"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica iz trinaesteročlane skupine provalnika osumnjičenih za seriju teških krađa u riječkoj regiji, nakon okončane policijske istrage privedena su jučer ujutro sucu istrage Županijskog suda u Rijeci. Sutkinja Ksenija Zorc odredila je jednomjesečni istražni zatvor Mati Šnajderu (28) i Deanu Grublješiću (23), obojica iz Rijeke (Rujevica 1). Određeno je i jamstvo, a ona iznosi za svakog 50 tisuća kuna. 

Dvojicu osumnjičenih policajci su priveli na riječki Županijski sud oko 10 sati, poslije ispitivanja koja su obavljena u policiji, po nalogu tužiteljstva. Dovođenju dvojice pred sutkinju Zorc prisustvovali su njihovi branitelji, odvjetnici Anton Denona i Željko Andrijanić. 

Slučaj ima i jedan kontroverzan detalj; pritvoreni Dean Grublješić ima i drugo lice - u sjećanju je ostao i kao jedan od troje ljudi koji su krajem prošle godine dobili priznanje za »Naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske«, godišnju nagradu Državne uprave za zaštitu i spašavanje najhrabrijima i najnesebičnijima, koji se nisu libili izložiti se opasnosti kako bi spasili druge.

Dean Grublješić dobio je priznanje jer je iz plamtećeg automobila na autocesti Rijeka-Zagreb spasio vozača koji ne bi preživio bez njegove pomoći. Koincidencija je da je na dodjeli priznanja bio i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je na čelu institucije koja je sada provela istragu o provalama u kojoj je nagrađeni Riječanin drugi na listi okrivljenih. (F. VEŽNAVER, I. MIKULIČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter