Uhicen Vladimir Šelebaj Sellier

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacki poduzetnik Vladimir Šelebaj Sellier uhicen je na granici pri ulasku u Hrvatsku, doznaje se u policiji i zagrebackom Županijskom državnom odvjetništvu, u kojemu ne žele otkriti zašto je uhicen bivši suprug HTV-ove novinarke Dijane Culjak.

"Možemo samo potvrditi uhicenje, a o kvalifikaciji kaznenog djela koje se osumnjicenom 45-godišnjaku stavlja na teret ne možemo govoriti", kazala je za Hinu glasnogovornica i zamjenica županijske državne odvjetnice Dunja Pavlicek. Dodala je da nije rijec o Uskokovu predmetu te da ce državno odvjetništvo više podataka moci objaviti tek nakon moguceg pokretanja istrage.

Neki mediji objavili su nepotvrdene informacije da je Šelebaj uhicen na Bregani zbog pranja novca koje je, navodno, išlo preko produkcijske tvrtke koju je imao sa bivšom suprugom. On je uhicen gotovo istodobno s odlukom saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je utvrdio da glavni ravnatelj policije Oliver Grbic nije naložio Šelebajevo prisluškivanje i pracenje.

Šelebaj je, naime, pocetkom rujna u pismu ministru unutarnjih poslova optužio glavnog ravnatelja policije Olivera Grbica, koji je navodno u ljubavnoj vezi s njegovom bivšom suprugom, da sudjeluje u pokušaju da ga se ošteti za milijunsku imovinu, te da je iskoristio svoje podredene kako bi mu onemogucio da tijekom brakorazvodne parnice dode do novca od prodanoga zajednickog stana.

MUP-ova unutarnja kontrola je, pak, utvrdila da su Šelebajeve tvrdnje neutemeljene, da Grbic ni na koji nacin nije zahtijevao postupanje policije u korist Dijane Culjak, a na štetu Šelebaja te da glavni ravnatelj policije nije ni naložio niti organizirao njegovo tajno pracenje i prisluškivanje.

Vladimir Šelebaj Sellier, osim hrvatskog, ima i francusko državljanstvo. Kako su ranije pisali mediji, osnovnu školu je pohadao u Švicarskoj i Njemackoj, srednju je završio u Francuskoj, gdje je i diplomirao pravo. Sredinom devedesetih vratio se u Hrvatsku. Radio je u nekim bankama, Elanu i petrokemijskoj tvrtki Dioki, gdje je bio predsjednik uprave, a potom se upustio u medijski biznis, osnovavši produkcijsku tvrtku Core Media.

Mediji nagadaju da je ta tvrtka, medu ostalim, neke emisije i serije prodala i HTV-u te da je stoga njegova bivša supruga Dijana Culjak, kao novinarka i urednica na javnoj televiziji bila u sukobu interesa. Sve to navodno vec neko vrijeme istražuje USKOK.


Podijeli: Facebook Twiter