Uhićen trojac koji se udružio sa Svalinom i Drnićem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na zagrebačkom području danas su uhićena trojica muškaraca koje se sumnjiči da su se zbog počinjenja više kaznenih djela udružili s nedavno uhićenim pripadnicima Policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) Markom Svalinom i Vjekoslavom Drnićem, izvijestio je poslijepodne MUP.

Iako neki mediji nagađaju da su trojica uhićenih policajci, glasnogovornica ravnateljstva policije Jelena Bikić opovrgnula je tu informaciju.

Neslužbeno se doznaje da se neki od uhićenih dovode u vezu s umirovljenim časnikom HVO-a Vinkom Žuljevićem zvanim Klica, kojega se u medijima često povezivalo s jednim zagrebačkim mafijaškim klanom. Žuljević je javnosti postao poznat tijekom suđenja za ubojstvo Veselina Marinova u kojem je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi.

U službenom priopćenju objavljenom na MUP-ovim internetskim stranicama navodi se da su uhićeni hrvatski državljani stari 51, 46 i 41 godinu "zbog postojanja osnova sumnje da su se s navedenim policijskim službenicima udružili zbog počinjenja više kaznenih djela".

"Nakon provođenja kriminalističkog istraživanja trojica osumnjičenika bit će predana pritvorskom nadzorniku, a protiv njih će se podnijeti kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", ističu u MUP-u.

Svalina i Drnić USKOK-u su prijavljeni 28. rujna zbog počinjenja više kaznenih djela protiv službene dužnosti. U MUP-u ističu da su današnja uhićenja rezultat kriminalističkog istraživanja koje je trebalo utvrditi okolnosti i identitete drugih osoba povezanih s dvoje uhićenih policajaca.

Prema pisanju medija, istrage iz kojih su Svalina i Drnić odavali tajne podatke bile su među najtajnijim i najosljetljivijim slučajevima iz sfere gospodarskoga kriminaliteta. Neki od postupaka koji su ugroženi njihovim odavanjem podataka navodno su vođeni protiv osoba koje USKOK smatra nositeljima organiziranoga kriminala u državi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter