Uhićen Tihomir Kokolek, poznat po aferi "Maturalac"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Policijskoj upravi međimurskoj potvrdili su nam da je uhićen Tihomir Kokolek vlasnik putničke agencije Express-tours iz Čakovca koja je proljetos otkazivala maturalce i izlete diljem Hrvatske. Učenici nisu išli na izlete iako su ih uplatili, a u Istri su uz buzetsku Osnovnu školu "Vazmoslav Gržalja", problem sa čakovečkom agencijom imali i u osnovnim školama dr. Mate Demarina iz Medulina te Veruda iz Pule.

Kokolek je u bijegu od lipnja, od samog izbijanja afere "Maturalac", a uhićen je na sam blagdan Svih svetih prilikom prelaska manjeg graničnog prijelaza u Varaždinskoj županiji, doznajemo od glasnogovornika PU međimurske Radovana Gačala, a prema najnovijim informacijama sudac istrage Kokoleku je rješenjem odredio istražni zatvor.

Vlasnik Express-toursa je, prema neslužbenim informacijama, uhićen 1. studenoga četrdesetak minuta nakon ponoći. U to je vrijeme došao na manji granični prijelaz Otok Virje te iz Slovenije htio prijeći u Hrvatsku. Prilikom redovne granične kontrole utvrđeno da je za njim raspisana nacionalna tjeralica. Tijekom krim istrage u PU Međimurskoj svi predmeti slijevali su se u državno odvjetništvo u Čakovec, gdje je Kokolek jutros saslušan kod državnog odvjetnika uz prijedlog sucu istrage za određivanje istražnog zatvora. Tereti ga se za kaznena djela prijevare, odnosno prouzročene velike materijalne štete.

Prijave su u Varaždinskoj županiji podnijele škole Mala Subotica, Ivanovec, Donja Dubrava i Štrigova, dok su u Istri to učinile osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" Buzet dr. Mate Demarina iz Medulina te Veruda iz Pule. Procjenjuje se da su roditelji osnovaca samo u ove tri istarske škole koje su ugovorile izlete preko Express-toursa, oštećeni za stotinjak tisuća kuna. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter